Csokidarabokkal töltött kalács

Anera

A sima kalácsot is fel lehet dobni:) Múltkor dióval és túróval töltöttem, most csokival. 

Hozzávalók: 50 dkg liszt (én most tönkölybúza fehérlisztet használtam), fél élesztő, 2 dl tej, 10 dkg nádcukor, csipet só, 1 tojás, 5 dkg vaj

A kalács szerintem teljeskiőrlésű lisztből nem az igazi, úgy kevésbé kel meg és sokkal tömörebb. Az az igazi foszlós kalács állapot csak fehér liszttel érhető el. Természetesen készíthető teljeskiőrlésűből is, úgyis finom. 

Az élesztőt felfuttatom a tejben és egy evőkanál cukorban. Egy tálba belszórom a lisztet, a vajat, a tojást, a közepébe öntöm a tejes élesztőt, majd tésztát dagasztok belőle. A szerencséseknek van erre gépe, én simán kézzel csinálom, remek bicepsz erősítő gyakorlat:)  Meleg helyen kelesztem egy órát. 

Átgyúrom és egy hengert formázok belőle, majd késsel felszeletem korongokra. A korongokat kinyújtom, és mindegyikre egy-két csokitallért helyezek. (vagy egy-egy kockát) Majd összehajtom és egy hosszúkás kalácsformába rakom, szépen sorban és egymás tetejére. Egy félórát kelesztem még, majd mehet a sütőben 35-40 percre. 

Címkék: csoki, kalács, sütemény
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27140/pics/lead_800x600.jpg
csoki,kalács,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?