Buggyantott tojás

Anera

Az egyik kedvenc elkészítési módom a tojással kapcsolatban. Megint voltunk Erdélyben, Gizike most friss tojással és házikenyérrel is meglepett, azt pedig isteni tunkolni mindenféle finomsággal:) Így esett a választásom a tojásra (és a sült virslire, mert természetesen hoztam édes román mustárt is)

A buggyantott tojás elsőre rém bonyolultnak látszik, hangzik, pedig egyáltalán nem az. 

Hozzávalók: friss tojás, egy lábas víz

Az első titok, hogy friss legyen a tojás. A tojást törd fel és tedd egy kis kerek tálkába. 

A második titok, hogy miután felforraltad a vizet a lábosban vedd vissza, és épp csak gyöngyözzön, apró buborékok szálljanak felfelé az aljáról, mint a képen:)

Utána egy gyors, határozott mozdulattal öntsd a tojást a vízbe. Egyszerre több tojást is főzhetsz, de egyesével tedd a vízbe. 

Pontosan három percig kell főzni, utána pedig óvatosan szedd ki egy nagyobb, lukacsos lapáttal. 

Kis tipp: tálalás előtt néhány másodpercre újra belemárthatod a forró vízbe, ha esetleg már kihűlt (de ne mikróban melegítsd:). De a főzésnél  a tojás legyen az utolsó fázis, bármivel is tálalod:)

Én most sült virslivel és szalonnával tálaltam. 

Címkék: gyors, tippek, tojás
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27275/pics/lead_800x600.jpg
gyors,tippek,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?