Sajtos húsgolyó

Anera

Ha utazáshoz tervezek kaját, akkor gyakran készítek húsgolyót, mert azt könnyen lehet enni, akár kézzel is:) Úgyhogy egyik nap frissen, olvadó sajttal ettük, másnap pedig elrágcsáltuk egy kis kiflivel:) 

Hozzávalók: 50 dkg darálthús (gyakorlatilag bármilyen állatból lehet, én most sertésből készítettem), 20 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál pirospaprika (a bátrak chilit vagy erőspaprikát is választhatnak), só, bors, olaj a sütéshez

Dolgozzuk össze egy tálban az összes hozzávalót, majd tegyük hűtőbe egy fél órára. Formáljunk kis golyókat és bő olajban süssük ki. Én most földimogyoróolajat használtam. 6-7 percnél nem kell tovább sütni,mert a sajt elillan belőle:) 

Köretként majonézes krumplisalátát adtam hozzá. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27284/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,gyors,krumpli,reszelt sajt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?