Töltött csirke

Anera

Ritkán csinálok egészben sült csirkét, mert akkor napokig azt kell enni, de azért szeretem. Többféleképpen is sütöm, sok receptet tettem már fel, de a klasszikus töltött csirkét még nem.

Hozzávalók: 1 egész csirke, 30 dkg sertés darálthús, 1 csirkemáj ledarálva, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, só, bors, majoranna, pirospaprika, libazsír (vagy bármilyen más zsiradék:), 1 dl víz

A hagymát felkockázom és megpirítom. Utána összekeverem a töltelék hozzávalóit, ízlés szerint fűszerezem. 

A csirke bőrét az ujjaimmal szépen felfeszegetem, óvatosan, hogy ne szakadjon el és beletömködöm a tölteléket. 

A csirkét egy kizsírozott tepsibe teszem, aláöntök egy dl vizet, a bőre tetejére is szoktam tenni zsírt, majd 1 óra 15 percet sütöm. Időnként meglocsolom a bőrét az aljában levő szafttal:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27369/pics/lead_800x600.jpg
csirke,csirkemáj,Főétel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?