Túrótorta

Anera

Sokszor készítek túrótortát, leginkább mert az egyik kedvencem. De igyekszem variálni, hogy ne mindig ugyanazt együk:) 

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg zabpehelyliszt, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 evőkanál xilit

A töltelékhez: 75 dkg túró, 3 evőkanál xilit(vagy bármilyen cukor, édesítőszer), 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, fél dl tej, 2 tojássárgája, 3 tojásfehérje, 1 nagy marék mazsola (ízlés szerint, akár el is hagyható, vagy helyettesíthető egy kis aszalt áfonyával). 

A tésztát a már tőlem korábban megszokott módon készítem el, a liszthez hozzáadom a cukrot, majd összemorzsolom a vajjal. Hozzáadom a tojássárgáját. Máskor az egész tojást szoktam, de most kell a fehérje a krémbe:) Nem lesz ebből rendes tészta, de nem baj, szépen belesimítgatom egy tortaformába és elegyengetem az alját. 

A tojásokat szétválasztom, a három fehérjét egy kis cukorral kemény habbá verem. A túrót elkeverem a többi hozzáavalóval, majd beleforgatom a tojásfehérjét és hozzáadom a mazsolát. A krémet a tésztára öntöm, elsimítom a tetejét és már mehet is a sütőbe. 

40-45 percet sütöm. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27406/pics/lead_800x600.jpg
sütemény,túró,zabpehelyliszt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?