Útibeszámoló - bajai halászlé

Anera

A turnéknak van két jó oldala is, szép helyeket láthatunk és olykor finom kajákat kóstolhatunk. És ezért még fizetnek is:)) (most persze ne beszéljünk arról, hogy mennyi időt töltünk a kisbuszban és mennyi pluszkilót is jelent a késő esti kajálás:)

Pár napja Baján jártunk, ahol a szokásos hidegtálak meg pogácsák mellett meghívtak egy jó kis bajai halászlére is, ami tavaly ősszel hungarikum is lett. Megérdemelten:)

A bajai különlegessége, hogy gyufatésztával fogyasztják, a halat pedig külön tálon tálalják. Először szedek a tányéromba egy kis tésztát, rászedem a halászlét.

Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a halat bele kell-e tenni a tányérba, vagy utána külön megenni:) Én most csak a tésztát tettem a tálba. A leves nagyon finom volt, remek halíze volt és épp csak a megfelelő mértékben csípős. 

Itt egy recept, hogy hogy is kell elkészíteni:) 

És még pár kép péntekről:) 

Másodikként túróscsusza érkezett.

A sütistál még az előadás előtt:)

A Sugovica

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27564/pics/lead_800x600.jpg
hal,halászlé,útibeszámoló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?