Kéksajtos-diós tészta

Anera

Gyakran főzök úgy, hogy nincs kedvem eltúrázni a piacig, nézzük mi van itthon és alkossunk abból valamit. És ezek sokszor remekül sikerülnek:)

Hozzávalók személyenként: spagetti, 10 dkg sonka (lehet füstölt vagy sima prágai is), 5 dkg kéksajt, 1  evőkanál mascarpone (vagy bármilyen krémsajt), 1 marék dió, dióolaj

A tésztát a megszokott módon kifőzöm. 

Én füstölt sonkát használtam, így felkockáztam és egy kis dióolajon megsütöttem. Ha sima sonkával készíted, akkor felesleges megsütni és a dióolaj el is hagyható.

A még forró tésztára ráöntöttem a sonkát, a felkockázott kéksajtot, a krémsajtot és alaposan összekevertem. A tetejére szórtam egy marék durvára tört diót. 

Ennyike:)

Rendkívül laktató lett amúgy, én nem is tudtam egy egész adagot megenni:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27575/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,gyors,kéksajt,sonka,tészta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?