Vanilás eperdzsem

Anera

Az eperszezont mivel is kezdhetnénk, mint egy jó kis lekvárral? Természetesen mindig megvárom, amíg már finom édes magyar szamócát lehet kapni. 

Hozzávalók: 2 kg eper, 20 dkg gyümölcscukor, 12 g pektin, 1 vaniliarúd kikapart héja

Az epret kicsire vágom. Nem kell összeturmixolni, mert ezt leginkább süteményekhez fogom felhasználni. Az epret a cukor felével és a vaniliával felrakom főni, majd ha már forr, hozzáadom a cukor másik felét a pektinnel. Még pár percet forralom és kész is. Nem kell sokat főzni, hogy szép piros maradjon:) 

nemsokára azt is bemutatom, hogy használom fel:)

Címkék: eper, lekvár, tippek
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27735/pics/lead_800x600.jpg
eper,lekvár,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?