Sült csirkecomb töltelékágyon

Anera

A sok egyszerű főétel után nézzünk valami bonyolultabbat:) Persze ez sem túl nehéz, csak kicsit macerás. 

Hozzávalók: 2 db csirkecomb, 2 zsemle, 10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 1 tojás, 1 dl tej (amennyit felvesz, ezt érzésre szoktam csinálni:), majoranna, bors. 

A hagymát apróra vágom, megüvegesítem, majd átforgatom rajta a felkockázott szalonnát. A zsemlét összetépkedem, beáztatom a tejbe, majd hozzáadom a tojást, a borsot és a friss majorannát. Belekeverem a szalonnát is. Elsimítom egy tepsiben, aminek az aljára öntöttem egy kis kókuszolajat.

A csirkecombokhoz készítek egy egyszerű fűszerkeveréket: só, bors, paprika, szárított medvehagyma, majoranna. A sóból nem kell sok, mert alatta a szalonna éppen elég sós. A combokat megforgatom kókuszolajban, de bármilyen zsiradék megfelelő a célnak, majd a fűszerkeverékben. Mehet a tepsibe a töltelékre. Egy órát sütöm a sütőben.

Akár köret nélkül is finom, a töltelék helyettesíti.  

Címkék: csirkecomb, Főétel
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/28194/pics/lead_800x600.jpg
csirkecomb,Főétel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?