Cseresznyés clafoutis

Anera

A clafoutis, azaz a tejespite eredetileg cseresznyével készült, ma már azonban szinte bármilyen gyümölcsöt lehet hozzá adni. Én maradtam a klasszikusnál:) De a héten fogok még csinálni meggyből is:) 

Hozzávalók: 60 dkg cseresznye, kimagozva, 10 dkg liszt, 3 tojás, 2,5 dl tej, 5 dkg vaj, 10 dkg nádcukor, 1 teáskanál vaniliás cukor (vagy egy kis vaniliaaroma). 

A tojásokat felverem a cukorral és a vaniliával. Majd belekeverem a lisztet, végül hozzáadom a tejet és a felolvasztott vajat. Alaposan összedolgozom. Egy sűrű palacsintatészta jellegű dolog lesz belőle. 

Egy kivajazott tepsibe beleöntöm, rászórom a cseresznyét és közepesen meleg sütőben 45 percig sütöm. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/28236/pics/lead_800x600.jpg
cseresznye,sütemény,tej
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?