Áfonyalekvár

Anera

Mostanában elég sok alkohollal variálom a lekvárokat, még a végén azt fogjátok hinni, hogy alkesz vagyok:) De szeretek kisérletezni, mi mivel finom, ezért keverem a gyümölcsöket is:)

Vaniliás áfonya:

1 kg áfonya, 2 vaniliarúd kikapart belseje, 10 dkg nádcukor, 10 g pektin

Az áfonyát összetöröm. Nem kell turmixolni, jó, ha maradnak benne félig ép szemek:) Felteszem főni az áfonyát a vaniliával és a cukorral. Forrás után még 5 percig főzöm alacsony lángon, majd hozzáadom a pektint. Még 5 percig főzöm és mehet is steril üvegekbe. 

Vörösboros áfonya:

1 kg áfonya, 2 dl vörösbor, 10 dkg nádcukor, 10 g pektin.

Az áfonyát összetöröm, hozzáadom a bort és a cukrot. Alaposan összekeverem és éjszakára állni hagyom a hűtőben. Reggel felteszem főni, felforralom, még öt perc, jöhet a pektin, 5 perc alacsony lángon és kész is:) 

A cukortartalmat lehet növelni vagy csökkenteni ízlés szerint, zselés a pektintől lesz, a cukor csak ízesítésre szolgál. 

Természetesen magában is el lehet készíteni az áfonyát, úgy is nagyon finom, akkor csak a cukor és a pektin kell bele. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/28676/pics/lead_800x600.jpg
áfonya,lekvár,vörösbor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?