Lekvárok őszibarackkal

Anera

imádok variálni a gyümölcsökkel:) A lekvárok isteniek reggelire kaláccsal, gyümölcstortára alappal, húsok mellé és még sorolhatnám:) Rengeteg felhasználási módja van a lekváros kenyéren kívül. 

Áfonya-őszibarack: 50 dkg őszibarack, 50 dkg áfonya, 2 evőkanál nádcukor, 10 g pektin

Az őszibarackot meghámozom és kis darabokra vágom. Hozzáadom az áfonyát és a cukrot. Alaposan átnyomkodom. 2-3 órát állni hagyom, majd felforralom. Hozzáadom a pektint, kicsit forralom még és mehet az üvegbe.

Szilva-őszibarack: 1 kg őszibarack, 1,5 kg szilva, 30 g pektin

A barackot felaprózom, a szilvát kimagozom. Egy edényben összenyomkodom. Majd kb. 1 órát főzöm alacsony lángon, rengeteg leve lesz. Hozzáadom a pektint és kicsit forralom még. Lazább, folyósabb lekvár lesz belőle, igazán különleges ízzel. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/28929/pics/lead_800x600.jpg
áfonya,lekvár,őszibarack,szilva
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?