Töltött paprika

Anera

A nagy melegben kevésbé állok neki főzni, mert kicsit macerás, sok mosogatnivaló marad utána,de most hogy a sok esőtől kicsit lehűlt, egye-fene:) Merthogy elég finom:)

Hozzávalók: 50 dkg sertés darálthús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 4-5 db tv paprika - 0,5 kg paradicsom, 0,5 liter paradicsomlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál gyümölcscukor

A vöröshagymát apróra vágom, hozzányomom a fokhagymát és olajon kicsit megpirítom, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Én nem szoktam a rizst előfőzni,  de van aki igen, és ha neked úgy szimpi, nyugodtan:) 

Majd egy nagyobb lábosba beleteszem a felaprított paradicsomot, aminek előtte lehúztam a héját. Rányomom a fokhagymát és elkezdem főzni. Amig főnek, addig megtöltöm a paprikákat. Ha marad töltelék, akkor abból gombócot készítek. 

A paradicsomot összenyomom, majd felöntöm a paradicsomlével. Beleteszem a paprikákat, ha esetleg szükséges öntök rá egy kis vizet, mert a lényeg, hogy épphogy ellepje a lé,  és fedő alatt 50 percet főzöm közepes lángon. 

Miután megfőtt ki lehet venni a paprikákat és kicsit besűríteni a paradicsomlét. Ezt vagy zellerrel szokták, belefőzik és utána összeturmixolják vagy rántással. Én se a zellert nem szeretem, se a rántást, így egy kicsit hígabb a lé. Miután kihűlt sűrűbb is lesz egyébként:)

Nagyon finom magában is, friss kenyérrel vagy pedig sima főtt krumplival. 

Jó étvágyat! 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/28973/pics/lead_800x600.jpg
darálthús,Főétel,paprika,paradicsom
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?