Császármorzsa

Anera

Reggel dörgésre, szakadó esőre és hidegre ébredtünk, így úgy gondoltam, hogy nem árt valami finom, meleg reggelit enni. Gyorsan összedobtam egy kis császármorzsát. :)

Hozzávalók 2 személyre: 1 dl tej, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál búzadara, 1 evőkanál gyümölcscukor, vaj a sütéshez.

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a tejet, lassankét a lisztet és a búzadarát. Majd beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Egy sűrű palacsintatészta szerűt kell, hogy kapj. A búzadara és a liszt arányát lehet variálni, próbáld ki többször és majd rájössz, hogy neked melyik ízlik a legjobban:) 

A vajat felolvasztom egy serpenyőben, beleöntöm a tésztát. Az egyik oldalát szépen megsütöm, majd megfordítom és egy fakanállal összetöröm, kevergetem. Egy tányérra teszem és leöntöm lekvárral. Ma az epret választottam. A klasszikus a sárgabarack:) 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29032/pics/lead_800x600.jpg
búzadara,sütemény,tippek,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?