Uborkasaláta

Anera

Azt gondoltam ez evindens, de végülis, ha valaki teljesen kezdő, akkor tulajdonképpen hasznos lehet:) Szóval valaki megkérdezte, hogy hogy kell ubisalit csinálni. Rajtam ne múljanak a konyhai sikerei, tehát íme a recept:) 

Hozzávalók: 1 kigyóuborka, 3 evőkanál ételecet, só, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika és tejföl opcionálisan.

Az uborkát lereszelem az uborkaszeletelőn, rányomok egy gerezd fokhagymát, megsózom, hozzáadom az ecetet és alaposan összekeverem.Én simán kézzel szoktam:)

Utána legalább egy órára megy a hűtőbe, az ubisali titka szerintem, hogy összeérjen. De szerintem 4-5 óra után a legjobb:) 

Miután kivettem a hűtőből kinyomkodom a levét és ízléstől függően a tetejét meg lehet szórni pirospaprikával vagy pedig tejföllel. Nálam a tejfölös változat a nyerő:)

Címkék: tejföl, tippek, uborka
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29169/pics/lead_800x600.jpg
tejföl,tippek,uborka
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?