Aszalt áfonyás kalács

Anera

Mondtam már, hogy imádok kalácsot sütni?:) És imádom variálni is. Most aszalt áfonya került bele. 

Hozzávalók: 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt, 1,5 dl tej, 5 dkg vaj, 3 evőkanál nádcukor, fél élesztő, 1 tojás, 10 dkg aszalt áfonya.

A tejet megmelegítem, hozzáadok 1 evőkanál cukort és felfuttatom benne az élesztőt. 

A többi hozzávalóból tészták dagasztok, majd 1 órát kelesztem. Utána rászórom az áfonyát,  kicsit átgyúrom, majd beleteszem egy szögletes formába. Fél órát még kelesztem, utána mehet a sütőbe. 

Kicsit gnómocska lett, de nagyon finom:) 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29589/pics/lead_800x600.jpg
áfonya,kalács,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?