Mustáros marhatarja

Anera

Vége a nyári szünetnek, vissza térnek a munkás hétköznapok, amikor nincs ideje az embernek órákig sütni-főzni. Ideális egy gyorsan kajára van szükségem napon:)

Hozzávalók: 1 szelet marhatarja (egy nagyobb szelet szerintem két embernek is elég), ghí, só, bors, mustár

Ha gyorsan sütöm a marhát, akkor általában ghí vajjal készítem. Ez tulajdonképpen tisztított vaj, ami magas hőmérsékleten sem ég oda. De természetesen használhatsz kókuszolajat is helyette, mert nem olcsó amúgy.

Szóval a serpenyőt felhevítem, beleteszem a ghít, majd a húst. Elsőre nem fűszerem sehogy, hogy magában süljön meg. Az egyik felét 4-5 percig sütöm, majd megfordítom. A felül lévő fejét sózom, borsozom és bekenem édes mustárral. 4-5 percig sütöm a másik felét is, majd újra megfordítom, hogy a mustáros részt is süssem egy percig. Így nem ég rá, de az aromája ott marad:))

Rizzsel vagy krumplipürével ajánlom. 

Címkék: Főétel, gyors, marha, mustár
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29593/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,gyors,marha,mustár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?