Sertéspörkölt

Anera

Egy kis tejfölös tökfőzelékre támadt kedvem a minap és gondolkodtam, hogy milyen feltét is legyen hozzá. Végülis a sertéspörkölt nyert, mert még nem mutattam meg nektek, hogy készítem. Mert nem is nagyon készítek évente egynél többször:)

Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, paradicsomszósz, 2 teáskanál pirospaprika, só, bors. 

A vöröshagymát apróra vágom és mangalicazsíron megüvegesítem. Igen, szerintem sertéshez legjobb sertészsírt használni, úgy lesz a legfinomabb:) Hozzáadom a pirospaprikát, összekeverem, majd gyorsan átforgatom benne a felkockázott húst is. Majd hozzáadok két evőkanál paradicsomszószt (de lehet egy felkockázott paradicsom is), a felszeletelt paprikát, majd sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. 

Kb. 1-1 és negyed órát főzöm, amig a hús teljesen meg nem puhul. Arra vigyázz, hogy ne sütögesd a húst sokáig az elején, mert a paprika megkeseredhet. Gyorsan kell dolgozni:) 

Természetesen a klasszikus főtt burgonya köret is adható hozzá. 

Címkék: Főétel, sertéscomb
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29761/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,sertéscomb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?