Szilvásgombóc

Anera

Szilvalekvárt készítettem, s ha már, akkor gondoltam pár szilvát félreteszek egy kis gombócnak:) 

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 10-15 dkg liszt, 10 szem szilva, 1 tojás, fahéj, nádcukor, zsemlemorzsa, olaj. 

A krumplit megfőzöm egészben, meghámozom, összetöröm még melegen. Megvárom, amig teljesen kíhül, mert különben túl sok liszt kell hozzá. Kicsit meg is kevergetem párszor, hogy a víz kimehessen belőle:) Amikor már hideg hozzáadok egy tojást és némi liszttel elkezdek tésztát gyúrni belőle. Addig amig már nem ragad teljesen a kezemhez. Vigyázz, hogy ne menjen bele sok liszt, mert akkor kemény lesz. Ez mondjuk az az étel, aminek az elkészítéséhez kell egy kis rutin már, hogy érezd, mikor jó:)

A tésztát vékonyra nyújtom és kb. 10x10-es kockákat vágok belőle. A közepére teszek egy kimagozott szilvát, megszórom egy kis fahéjjal és cukorral. Összehajtogatom és gombócot formálok a kezemmel. 

Forrásban levő vízbe teszem őket, s miután feljöttek még 3-4 percig főzöm. Miután kiszedtem piritott morzsába forgatom. (Olajat felhevítek, beleszórom a morzsát és a cukrot ízlés szerint és kicsit átsütöm:)

Jó étvágyat!

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29783/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,sütemény,szilva
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?