Bundáskenyér

Anera

Mostanában több egyszerűnek tűnő kérdést kaptam kezdő konyhafőnököktől, például, hogy  hogy kell felfuttatni az élesztőt, vagy ilyen volt az uborkasalátás kérdés. Rájöttem, hogy sok kezdő is keres segítséget a neten, úgyhogy lesz egy ilyen rovat is, ahol egyszerű dolgokat is részletesen leírok:) Nem mindenkit tanít meg a nagymamája főzni:) 

Nem olyan bonyolult elkészíteni ezt a remek vacsorát. 

Hozzávalók: kenyér, tojás, kis tej, napraforgó olaj, só, esetleg fokhagyma, sajt díszítésnek.

A kenyeret felszeletelem, a tojásokat egy kis tejjel felverem. Egy tojás kb. két szelet kenyérhez elég. A kenyeret megforgatom a tojásban, kétszer is, hogy szépen beszívja magát. Majd a forró olajban kisütöm. Annyi olaj kell, hogy kicsit több, mint a feléig ellepje a kenyeret. Egy-két perc alatt megvan, egy-egy oldala. Nem kell sokáig sütni, mert akkor megszívja magát olajjal, tulajdonképpen csak a felszínén levő tojást kell megsütni:) 

Egy papírtörlőre szedem ki, hogy leitassa a rajta levő olajat. Sózom, és még rá lehet tenni egy kis reszelt sajtot vagy kinyomott fokhagymát. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29804/pics/lead_800x600.jpg
kenyér,kezdőknek,tippek,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?