Mogyorótorta

Anera

Teljesen saját fejlesztésű torta:) A mogyoróvajat el kell használni valamire, ráadásul a meggydzsemnek indult dolog egyszerűen nem alvadt meg. Úgyhogy ötleteltem és ez lett belőle:)

Hozzávalók a tésztához egy 20 cm-es tortaformához: 20 dkg zabpehelyliszt, 1 tojás, 2 evőkanál mogyoróvaj, egy evőkanál nádcukor. 

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd egy 20 cm-es tortaformába simítom, és kb. 15-20 perc alatt megsütöm. 

Hozzávalók a tetejére: 1 üveg meggybefőtt vagy sima meggy, 30 dkg mascarpone, 1,5 dl tejszín, 10 dkg darált földimogyoró, ízlés szerint nádcukor

A kimagozott meggyet eloszlatom a megsült tészta tetején. Felverem a tejszínhabot, majd belforgatom a mogyoróval elkevert mascarponébe. Rásimítom a meggyre. Akár azonnal is fogyasztható:) 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30005/pics/lead_800x600.jpg
mascarpone,meggy,mogyoró,mogyoróvaj,sütemény,tejszín
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?