Tejszínes-lilahagymás csirkemell sütőtálban

Anera

Mivel elfelejtettem egyben lefotózni, így meg azért nem olyan, ez bekerül szépen a ronda, de finom kategóriába:) 

Egyébként rendkívül egyszerű étel, pár hozzávalót csak beteszel egy tálba és egy óra múlva kiveszed:)

Hozzávalók: 1 csontos, bőrös csirkemell, 1 nagy fej lilahagyma, 1 dl tejszín, friss bazsalikom, só, bors

A csirkemellet sózom, borsozom. A sütőtálamat kikenem egy kis libazsírral, ráteszem a felszeletelt hagymát, erre a csirkét a bőrös felével lefelé és leöntöm a tejszínnel. Ráteszem a tetejét és a még hideg sütőbe teszem. Kb. egy órát sütöm közepes lángon, majd leveszem a tetejét megfordítom és megpiritom a bőrét egy kicsit 5-10 perc alatt.

Kukoricás rizzsel tálaltam. Ezt úgy készítem, hogy a fagyasztott kukoricát megpárolom egy kis vajon, majd hozzáöntöm a normál módon elkészített rizshez. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30183/pics/lead_800x600.jpg
csirkemell,Főétel,gyors,kezdőknek,lilahagyma,tejszín
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?