Kelkáposztafőzelék sült oldalassal

Anera

Nagy ritkán kelkáposzta főzeléket is készítek:) 

Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, 4 közepes krumpli, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vegeta, 1 fél teáskanál köménymag, só, keményítő

A káposztát csíkokra vágom, a krumplit felkockázom. Annyi vízzel felteszem főni, ami épphogy ellepi. Hozzáadom a fűszereket. Addig főzöm, amig a krumpli meg nem puhul. 

A krumpli felét kihalászom és összeturmixolom némi lével, ezzel sűrítem. Egy kis keményítőt is hozzá szoktam adni, mert a kelkáposzta nehezen lesz sűrű:)

Oldalast már kétszer is  tettem fel a blogra: mézes és fokhagymás változatban is:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30342/pics/lead_800x600.jpg
főzelék,kelkáposzta,oldalas
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?