Töltött patiszon

Anera

A múlt hétvégén meglátogattam az apukámat és hoztam a mostohaanyám kertjéből egy csomó finomságot. Ilyen volt egy szép, szabályos alakú patiszon:) Töltve nagyon finom. 

Hozzávalók: 1 közepes méretű patiszon, 30 dkg sertés darálthús, 10 dkg rizs, 1 nagyobb paradicsom, egy kisebb fej vöröshagyma, 5 dkg reszelt cheddar, 1 kis doboz tejföl, só, bors, friss bazsalikom, kókuszolaj

A patiszon tetejét levágom, kibelezem és felteszem főni sima vízben, kb. negyed órát, hogy kicsit megpuhuljon. 

Ezalatt az apróra vágott vöröshagymát megüvegesítem az olajon, hozzáadom a felkockázott paradicsomot, a bazsalikomot, majd a darálthúst. Sózom, borsozom. Alaposan átsütöm. Közben megfő a rizs is. És hozzákeverem a húshoz. 

A patiszonba beletöltöm a keveréket, megszórom a sajttal és 15 percig előmelegített sütőben sütöm. 

A rizseshúsból fog maradni, de az kell hozzá pluszban, mert a patiszonba önmagába keveset lehet tölteni, de jó sok húsa van:) Tejföllel tálalom. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30721/pics/lead_800x600.jpg
darálthús,Főétel,paradicsom,patiszon
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?