Tönkölyzsemle

Anera

Mivel tonhalsalátát terveztem vacsorának, kénytelen voltam néhány zsemlét is sütni. Íme:)

Hozzávalók: 50 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt, 1 dl tej, 1,5 dl langyos víz, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál nádcukor(lehet édesítőszer is), 2 evőkanál dióolaj, csipet só. 

A cukros tejben és vizben felfutattom az élesztőt. Hozzáadom a többi hozzávalóhoz és tésztát dagasztok belőle. 1 órát kelesztem meleg helyen. 

Utána átgyúrom a tésztát, hengert formálok belőle és 8-10 részre vágom. Zsemleformákat mintázok belőle és még félórát kelesztem. 

Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütöm. 

A tonhalsali recept holnap:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30841/pics/lead_800x600.jpg
kenyér,tönkölybúza,zsemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?