Kakaspörkölt

Anera

A kakast kiválasztottam, meghalt szegény és a lábasban végezte pörköltként:) A kakasnak némileg más a testfelépítése és az íze is, mint a tyúknak:) Ez egyébként egy fiatal kakas volt, júliasban született, így nem is kellett olyan sok idő ahhoz, hogy megpuhuljon:) Most a combjait és a szárnyát használtam fel, a többi testrészéből leves lesz a héten. De természetesen egy egész kakasból is lehet, sőt, érdemes is készíteni, akkor duplázzátok meg a többi hozzávalót. 

Hozzávalók: 1 kakas combjai és szárnyai, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 kisebb fej paprika, 1 fél fej erőspaprika, 1 evőkanál mangalicazsír, 1 dl vörösbor

A vöröshagymát apróra vágom és a zsírban megüvegesítem. Hozzáadom a pirospaprikát, összekeverem, majd beleteszem a feldarabolt kakast. Gyorsan átforgatom, és felöntöm annyi vizzel, hogy ellepje. Hozzáadom a felkarikázott paradicsomot, paprikákat és addig főzöm lassú tűzön, amíg a hús meg nem puhul. Ez simán lehet órák is:) Nem baj, ha közben egyszer-kétszer zsírjára sült, egy kicsit lehet úgy főzni, majd felönteni újra vízzel.  1 óra főzés után ráöntöttem 1 dl vörösbort.  Baja nem lett tőle:)

Címkék: Főétel, kakas
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/31024/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,kakas
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?