Almatorta

Anera

Ilyenkor ősszel elmaradhatatlan az almatorta. Most tejfölös krémmel, zabpehelylisztes, egészséges tésztával:) Az almát már láthattátok a fán:) Hoztam haza is pár kilót a kamrában remekül eláll:) 

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg zabpehelyliszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál nádcukor, 1 tojás

Az almához: 5 nagyobb alma, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2 evőkanál nádcukor, egy marék dió

A lisztben elmorzsolom a vajat, hozzá adom a cukrot és a tojást és tésztát gyúrok belőle. Nem lesz teljesen tészta jellegű, de ez nem kell, hogy zavarjon. Elsimítom egy 26 cm-es formában. 

Az almákat meghámozom és felkockázom. A tésztára rászórom az összetört diót, a tetejére az almát. A tojást, tejfölt, cukrot kissé felverem és ráöntöm az almára. Félórára mehet a sütőbe. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/31083/pics/lead_800x600.jpg
alma,sütemény,tejföl,torta,zabpehelyliszt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?