Áfonyás-vörösboros szürkemarha

Anera

Egy jó kis vasárnapi ebéd a lila szín jegyében:) 

Hozzávalók: 70 dkg szürkemarha comb vagy bélszín, 2 evőkanál áfonyalekvár, 1 dl vörösbor, 1 nagy fej lilahagyma, só, bors, kókuszolaj, petrezselyem a diszítéshez; 1 kg lila burgonya (ez svéd kék volt), 1 dl tej, 1 evőkanál vaj, 4 gerezd fokhagyma

A hagymát apróra vágom és az olajon megüvegesítem. Hozzáadom a csíkokra vágott marhát, átsütöm egy kicsit, majd hozzáadom a lekvárt. Fontos, hogy ne nagyon cukros lekvárt adjál hozzá, akkor inkább sima áfonyát használj. Ezzel is átsütöm egy kicsit, majd hozzáöntöm a bort. Még egy 10-15 percig sütöm, és kész is:) Nem kell túlsütni. Persze azért kóstold meg, hogy átsült-e. Normál marhából is készíthető.

A krumplit felkockázom, megfőzöm a fokhagymával együtt. Utána sózom, ráöntöm a tejet, hozzáadom a vajat és áttöröm, összekeverem. A lila burgonya íze szinte megegyezik a sima krumpliéval, kicsit talán gesztenyésebb. Viszont nagyon egészséges, mert sok antioxidánst tartalmaz. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/31184/pics/lead_800x600.jpg
áfonya,Főétel,krumpli,lilahagyma,szürkemarha,vörösbor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?