Homoktövis szörp

Anera

Igyunk egy kis egészséget:) A homoktövist csodanövénynek is hívják, rengeteg c-vitamin tartalma miatt. De van még benne E-vitamin is. 

És jó megfázásra, fokozza az anyagcserét, csökkenti a vércukorszintet, de jó gyomorpanaszokra is. Nem mellesleg finom is:) Tulajdonképpen nem is szörp, csak homoktövislé mézzel. Az édesítésre azért van szükség, mert egyébként nagyon savanyú. De mesterséges édesítőszereket nem javaslok hozzá, inkább jó minőségű akácmézet. 

Hozzávalók egy fél literes üveghez: 

60 dkg homoktövis, méz

Nagyon egyszerűen elkészíthető. A homoktövist mossuk át, és turmixoljuk össze. Majd passzírozzuk át egy szitán. Jó alaposan nyomkodjuk át, s a szita legyen elég kis lyukú:)  Keverjünk bele ízlés szerint mézet, de minimum 10 dkg-t. 

A hűtőben eláll egy darabig. Én fél deci szörphöz szoktam másfél deci vizet önteni. De magában is lehet fogyasztani:) Csak vigyázz ne túl sokat, mert hasmenést okozhat, hsizen tele van rosttal is.

 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/31371/pics/lead_800x600.jpg
homoktövis,italok,szörp,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?