Rakott karfiol

Anera

Ez megint egy fotózhatatlan, ám igen finom étel:) Ropogós karfiol, sült hús, tejföl. Elég laktató is, én nem is szoktam mellé levest vagy édességet adni. 

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 60 dkg sertés darált hús, 1 nagy pohár tejföl, 1 közepes fej hagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál mangalicazsir, 2 evőkanál almaecet, só, bors, borsikafű ízlés szerint

A karfiolt rózsáira szedem és almaecetes vízben roppanósra főzöm. 

A vöröshagymát apróra vágom, a zsírban üvegesre sütöm és hozzáadom a húst. Sózom, borsozom, borsikázom és megsütöm. 

Egy jénaiba először leteszek egy réteg karfiolt, utána a húst, tejfölt majd a sajtot. És így rétegezem addig amíg el nem fogynak. 

Előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig, amig a sajt kicsit megbarnul a tetején. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/31458/pics/lead_800x600.jpg
darálthús,Főétel,karfiol,reszelt sajt,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?