Bazsalikompesto

Anera

Imádok pestokat készíteni, mert hihetetlenül illatosak, finomak és sokrétűen felhasználhatóak. Itt egy variáció bazsalikomra. 

Hozzávalók: egy nagyobb csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, egy marék fenyőmag, 3 evőkanál reszelt parmezán, olívaolaj ízlés szerint

De igaziból minden hozzávaló mennyiségével lehet variálni, már réges-rég nem méregetem őket, inkább kóstolgatom:) 

A bazsalikomot apróra vágom, és mehet az aprítóba a többi hozzávalóval együtt. Először kevés, kb. fél dl olajat öntök rá. Összeturmixolom, majd addig öntögetem hozzá lassan az olajat, amig olyan állagú  nem lesz, amilyet szeretnék:)

A kész pesto pár hétig eláll a hűtőben. Ehető magában pirítósra kenve, tésztára, hússal, de akár rántottába is mehet is egy kicsi. A lehetőségek határtalanok:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/36802/pics/lead_800x600.jpg
bazsalikom,fenyőmag,fokhagyma,gyors,parmezán,pesto,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?