Paradicsomos húsgombóc

Anera

Ezúttal nem a klasszikus készült, hanem kicsit megbolondítva egy kis chipotleval:)

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 nagy fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál chipotlekrém, fél liter paradicsomlé, só, bors, koriander

A hagymákat apróra vágom és összegyúrom a hússal, tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A koriander helyett lehet petrezselyem is, de most pont volt itthon friss koriander:) Gombócokat formálok belőle, s minden oldalukat kicsit átsütöm olivaolajon. Ráöntöm a chipotleval elkevert paradicsomlét, s egy fél órát főzöm lefedve, alacsony lángon. 

Rizzsel vagy főtt krumplival tálalom. 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/36867/pics/lead_800x600.jpg
chipotle,Főétel,paradicsom,sertéscomb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?