Hagyma-árpa leves

Anera

Egy különleges leves, árpával, kelkáposztával, sajttal:) Gondoltam megpróbálkozom valami újjal. És bejött:)

Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ág friss kakkukfű,6 dkg árpa, fél fej kelkáposzta, 2dl levesalaplé, egy csipet cukor, 10 dkg reszelt sajt, szeletelt kifli

Egy lábasban olivaolajon megüvegesítem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a kakkukfüvet és a cukrot. Kicsit megpiritom, majd felöntöm a levessel és 3 dl vízzel. Egy másik lábosban megfőzöm az árpát és a kelkáposztát (az árpa kb. negyed óra alatt fő meg, a káposztát csak a végén 2-3 percre kell hozzáadni). Leszűröm és hozzáadom a leveshez.

A kiflit karikára vágom, megszórom sajttal és pár percre beteszem a sütőbe. A leves tetejére teszem tálaláskor.

Címkék: alaplé, árpa, leves
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/37503/pics/lead_800x600.jpg
alaplé,árpa,leves
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?