Ribizlilekvár

Anera

Lehet fekete vagy piros is, kicsit savanykás ízvilágú dzsem:) Természetesen lehet édesíteni is, de diétás étrendbe is illeszthető a cukor nélküli verzió.

Hozzávalók:

1 kg ribizli, 6 gr pektin, 4 evőkanál nádcukor

A cukor el is hagyható, zselésíteni a pektin fogja. Viszont a ribizlilekvár elég savanyú cukor nélkül, így én tettem az 1 kg-ba 4 evőkanál nádcukrot. A ribizliket lebogyózom, ez a leghosszabb munkafázis:) Majd botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a cukrot és felteszem főni. Mielőtt felforrna hozzáadom a pektint és még pár percig alacsony lángon főzöm. Rögtön üvegekbe töltöm.

Most 1-1 kg feketét és pirosat készítettem, a feketét rögtön le is teszteltük másnap reggel egy kis palacsintához:) A zabpehelylisztes palacsinta receptje majd holnap:)

Címkék: lekvár, ribizli, tippek
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/40863/pics/lead_800x600.jpg
lekvár,ribizli,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?