Zabpehelylisztes palacsinta

Anera

Egy újabb egészséges reggeli, zabpehellyel, zabkorpával és tejjel.

Hozzávalók 6 db kis palacsintához (az adag arányosan növelhető): 1 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál zabpehelyliszt, 1 evőkanál zabkorpa, vaj a sütéshez és lekvár az ízesítéshez

A tojást felverem, hozzákeverem a tejet, majd a lisztet és a korpát. Csomómentesre keverem, nagyjából palacsintatészta állagú lesz. Egy kis serpenyőbe minimális vajat teszek és beleöntök egy adag tésztát (két evőkanálnyi kb.) Ha megsült (elkezd barnulni a széle, illetve mozgatható a tészta,nem tapad már az aljához - bocs, hogy ilyen részletes, de valaki azt kérte, hogy hülyebiztosan írjam le a recepteket:)), akkor megfordítom és megsütöm a másik felét is.

Lekvárral ízesítem, ez most feketeribizli. Tejeskávéval isteni:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/40873/pics/lead_800x600.jpg
tej,tippek,tojás,zabkorpa,zabpehelyliszt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?