Mangalicatokány

Anera

Húscsíkok sok-sok zöldséggel és egy kis tejföllel:)

Hozzávalók személyenként: 20 dkg mangalica comb, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 vékony szelet mangalica szalonna, 2 evőkanál tejföl, só, bors, pirospaprika

A szalonnát és a hagymát felkockázom, egy serpenyőbe teszem és megpirítom. Rászórom a pirospaprikát, majd a húst, alaposan elkeverem, kicsit megpörkölöm és felöntöm vizzel, annyival, hogy épp ellepje. Amikor nagyjából megpuhult, hozzáadom a felszeletelt paradicsomot, paprikát, fokhagymát. Azért ekkor, hogy ne főljön szét:) Miután zsírjára sült, hozzáadom a tejfölt,alaposan elkeverem és kész is:)

Az egyik nap rizzsel,a másik nap sütőben sült krumplival tálaltam.

Címkék: Főétel, mangalica
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/41648/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,mangalica
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?