Zabpehelylepény

Anera

Nem nagyon lehet ezt szépen fotózni, de elhihetitek, hogy finom és egészséges:)
Zabpehely, joghurt, író gyümölcsökkel:) Reggelire, tízóraira, de akár uzsonnára is ajánlom.

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 1 dl joghurt, 1 evőkanál tönköly fehérliszt, 1 fél teáskanál sütőpor, 1 tojás,  1 evőkanál gyümölcscukor, 5 dkg olvasztott vaj, annyi író, amennyit felvesz, áfonya, gránátalma (de bármilyen gyümölcs mehet bele)

A zabpelyhet elkeverem a joghurttal és egy félórát állni hagyom. Lehet, hogy kicsit kevesebb, kicsit több joghurt kell, annyi szükséges, amennyit a zabpehely felvesz, nem kell, hogy tocsogjon benne,de legyen kicsi rajta pluszban, hogy tudjon dagadni:)

Közben a vajat,a cukrot és a tojást kicsit felverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport. A tésztát összekeverem a zabpehellyel és íróval hígítom, egy kicsit folyós tésztát kell kapnom. Belekeverem a gyümölcsöt, nekem most áfonya és gránátalma volt itthon. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába teszem és kb. 20 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/41989/pics/lead_800x600.jpg
joghurt,sütemény,tippek,zabpehely
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?