Gyorsmarinád pulykához

Anera
Gyorsmarinád pulykához

Egy barátomtól a névnapomra kaptam egy szakácskönyvet. Beleolvasgatva érdekesnek találtam, bár kissé talán bonyolultan szerkesztették. Mintha mindent bele akartak volna zsúfolni ebbe a párszáz oldalba a kezdetektől kezdve a többórás profi technikákig. De mivel szeretem a francia konyhát és érdekel is, hogy miket írt le, így szépen végigveszem a könyvet és főzögetek belőle. És ti olyan szerencsések vagytok, hogy meg is osztom veletek:)

A könyv:

Az első fejezet a konyhai alapműveletekkel kezdődik, az eleje persze olyan primitív dolgok, hogy mosd meg a zöldséget felhasználás előtt, az ilyesmi átugrom majd:) . S valamilyen oknál fogva a pácok és a pácolás itt kapott helyett. Ebből a gyorsmarinádokat próbáltam ki. Amúgy persze nem értem, miért a francia szót (marinade) kell használni, magyarul csak egyszerűen páclének hívjuk, nem?

Igen, bele szoktam írni a könyveimbe:) Kipróbáltam a marhásat és ezt a szárnyast is pulykához. Véleményem szerint nem jó. Ez egyszerűen túl sok fűszer össze-vissza, felesleges ízegyveleget ad. Pedig mivel már első ránézésre sem tetszett, így nem is használtam mindent. Szerintem például jó minőségű a marhahús már önmagában is  olyan finom, hogy még sózni sem nagyon kell. Borzasztó is lett a végeredmény, így arról nem írok:) (Jut eszembe majd egyszer írok pár sort a menzareformról és a ballib médiumok kormány iránt érzett gyűlöletük miatti, az egészségtelen étkezés melletti kampányáról).

A képen is olvasható pácnál kihagytam a fűszerporok részt. A fűszereket frissen szedtem az erkélybirtokomon, az alábbiak voltak: tárkony, zsálya, kakkukfű, petrezselyem, babér. A fehérbor chardonnay volt, illetve olívaolajat használtam.

Gyorsmarinád révén este bepácoltam, reggel pedig kisütöttem. Persze azért ehető lett, de feleannyi fűszerféle is bőven elég lett volna. 

Legközelebb a Zöldségfélék fejezet következik, akit érdekel keresse a Walther tag alatt:)

Címkék: pulykamell, walther
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/21557/pics/lead_800x600.jpg
pulykamell,walther
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?