Almás tarte

A tarte egy francia kifejezés, tulajdonképpen egy olyan sütit jelent, aminek a tetején nincs tészta, benne pedig gyümölcs van:)
Hozzávalók: a tészta alapja a szokásos zabpehelylisztes omlós tészta (30 dkg zabpehelyliszt, egy fél sütőmargarin, 1 tojás és 2 evőkanál gyümölcscukor). Persze lehet sima omlós tésztából is készíteni:)
A töltetélék: 8 darab alma (az én almáim mondjuk kicsik voltak, elég lehet 6 db is), 3 tojássárgája, 2 dl tejszín, 4 dl tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál gyümölcscukor, fél citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor
A tojássárgáját és a cukrokat habosra keverem, majd hozzáadom a pudingport, a tejfölt és a tejszínt is.
Az almát egyszerűen meghámozom és felszeletelem.
Egy tortaformába belesimítom a tésztát, ráöntöm a krémet és beleszóróm az almát.
Előmelegített sütőben kb. 3/4 óra alatt sül meg.
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok