Padlizsános bárányragu

Anera
Padlizsános bárányragu

Az elmúlt időszakban rengeteg dolgom volt, így nem nagyon volt időm blogolni. És bevallom becsületesen némileg lusta is voltam, mindig gondoltam, hogy kéne írni valamit, de halogattam:) De ez nem azt jelenti, hogy nem főztem, van munició bőven, úgyhogy azt tervezem, hogy minden reggel 8-kor megjelentetek egy-egy új receptet és lesznek új rovatok is:) Várom az ötleteket is, hogy miről olvasnátok szívesen:) Mert meglepő módon így, hogy hónapok óta nincs új recept, még így is napi 40-60 ember jár erre:) 

Vágjunk is bele:) Újrakezdésként nézzünk egy kis bárányt:) 

Hozzávalók: 50 dkg báránycomb, 1 nagyobb padlizsán, 1 póréhagyma, 1 parpika, cayenne-bors, 3 evőkanál akácméz, só, őrölt kömény, mustármag, olivaolaj

A combot felkockázom. Egy kis tálban összekeverem a fűszereket (só, cayenne, kömény, mustármag) s a nagyobb tálban lévő húsra rászóróm és alaposan átforgatom, hogy mindenhova jusson. Olivaolajban kicsit átpirítom a húst, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket is. 7-8 percig fedő alatt párolom. Majd hozzáadom a mézet, alaposan elkeverem és még kb. ugyanennyi ideig sütöm. 

Köretként rizst vagy kuszkuszt ajánlok hozzá:) 

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27127/pics/lead_800x600.jpg
bárány,Főétel,padlizsán,paprika,póré
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?