Énlaka 2.0

Anera
Énlaka 2.0

Az utunkat Kolozsváron kezdtük, ahol a Sapientiásoknak tartottunk előadást, utána pedig, ami a blog szempontjából érdekesebb, hogy a Mátyás étteremben vacsoráztunk egy jót:) Szép kis hidegtállal vártak minket, a padlizsánkrém és a sajtok is finomak voltak. Megkóstoltunk egy román bort is, a vacsi mellé elment, meglepően jó volt. Bár persze a műveltségem román borokban elég hiányos:)

Másnap Segesvár volt, ott szintén ettünk egy étteremben, ahol én kacsát választottam, de az feledhető volt. Nem sütötték túl a hús, az még jó is lett volna, de az áfonyalekvár nagyon jellegtelen volt. Viszont a papanázs (nem tudom hogy írják románul:) nagyon jóra sikerült. Ez tulajdonképpen egy túrófánk. Finom volt a tésztája, nem sütötték túl, így nem lett olajos. 

kilátás az étterem teraszáról

A csúcspont természetesen Énlaka volt megint:) Gizike, akiről már múltkor is említést tettem mindenféle finomsággal várt minket és töltötte fel az éléskamránkat:)  Kaptunk friss tehéngomolyát, juhsajtot, tojást, házi kenyeret. Ez utóbbi még egy hét múlva is ugyanolyan finom, mint első nem, ellentétben a mai kenyerekkel:) Még pitypang szörpöt is kaptam, ami igazi bio nyilván:) Állítólag jót tesz a fájós toroknak. Majd alkalomadtán kipróbálom:) Persze volt cukiságcunami is, kecskegida, egyhetes boci is:) A tojás egyik felhasználását már tegnap olvashattátok, de a sajt egy érdekes szerepe is fel fog tűnni majd valamikor:)

három lusta birka van elrejtve a képen

belőle ebéd lett másnap:( Mármint a kecskéből:)

tehéngomolya

juhsajt, ez több, mint 10 kg

kemencében sült kenyér

Zárásként nézzetek meg néhány egyéb képet is:)

Mátyás király szűlőháza Kolozsváron

a kedvenc költőm sírja a Házsongárdi temetőben

Csekefalván a református és az unitárius templom erősen dől egymás felé

Petőfi szobra Félegyházán

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27279/pics/lead_800x600.jpg
beszámoló,énlaka,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?