Útibeszámoló - bajai halászlé

A turnéknak van két jó oldala is, szép helyeket láthatunk és olykor finom kajákat kóstolhatunk. És ezért még fizetnek is:)) (most persze ne beszéljünk arról, hogy mennyi időt töltünk a kisbuszban és mennyi pluszkilót is jelent a késő esti kajálás:)
Pár napja Baján jártunk, ahol a szokásos hidegtálak meg pogácsák mellett meghívtak egy jó kis bajai halászlére is, ami tavaly ősszel hungarikum is lett. Megérdemelten:)
A bajai különlegessége, hogy gyufatésztával fogyasztják, a halat pedig külön tálon tálalják. Először szedek a tányéromba egy kis tésztát, rászedem a halászlét.
Arról már megoszlanak a vélemények, hogy a halat bele kell-e tenni a tányérba, vagy utána külön megenni:) Én most csak a tésztát tettem a tálba. A leves nagyon finom volt, remek halíze volt és épp csak a megfelelő mértékben csípős.
Itt egy recept, hogy hogy is kell elkészíteni:)
És még pár kép péntekről:)
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok