Bundáskenyér

Anera
Bundáskenyér

Mostanában több egyszerűnek tűnő kérdést kaptam kezdő konyhafőnököktől, például, hogy  hogy kell felfuttatni az élesztőt, vagy ilyen volt az uborkasalátás kérdés. Rájöttem, hogy sok kezdő is keres segítséget a neten, úgyhogy lesz egy ilyen rovat is, ahol egyszerű dolgokat is részletesen leírok:) Nem mindenkit tanít meg a nagymamája főzni:) 

Nem olyan bonyolult elkészíteni ezt a remek vacsorát. 

Hozzávalók: kenyér, tojás, kis tej, napraforgó olaj, só, esetleg fokhagyma, sajt díszítésnek.

A kenyeret felszeletelem, a tojásokat egy kis tejjel felverem. Egy tojás kb. két szelet kenyérhez elég. A kenyeret megforgatom a tojásban, kétszer is, hogy szépen beszívja magát. Majd a forró olajban kisütöm. Annyi olaj kell, hogy kicsit több, mint a feléig ellepje a kenyeret. Egy-két perc alatt megvan, egy-egy oldala. Nem kell sokáig sütni, mert akkor megszívja magát olajjal, tulajdonképpen csak a felszínén levő tojást kell megsütni:) 

Egy papírtörlőre szedem ki, hogy leitassa a rajta levő olajat. Sózom, és még rá lehet tenni egy kis reszelt sajtot vagy kinyomott fokhagymát. 

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/29804/pics/lead_800x600.jpg
kenyér,kezdőknek,tippek,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?