Eleven ősz 2016

Anera
Eleven ősz 2016

A Bartókon ezen a hétvégén a lengyel gasztronómiába és kultúrába merülhetünk el:) Én kipróbáltam a pierogit és megnéztem egy kiállítást:) 

A Gdansk Kávézóban céklalevesből és pierogiból álló menüt próbálhatunk ki. Mivel én a céklát csak savanyúságként szeretem, így csak a pierogit kóstoltam meg. Ez tulajdonképpen egy derelyéhez hasonló tészta mindenféle dolgokkal töltve, csak nincs piritott dara a tetején:) Ma káposztás és túrós-burgonyás volt a választék, lehet vegyesen is kérni. A tetején egy kis pirított hagymával és petrezselyemmel. Egy pohár rebarbara-almalét ittam mellé, s ahogy a nagyon kedves, magyarul kiválóan beszélő lengyel pincérlány emlitette, elég savanyú. De pont így jó, legalábbis én imádom a rebarbarát:)

Egy asztal a kávézóból.

Belső kép

A pierogim:)

A Bor és Kézműves nevű helyen (a Bartók Gellérthez közeli részén) pedig kerámia kiállítás van, gyönyörű kézműves munkával. Persze azért bort is lehet kóstolni:)

De még rengeteg helyen lehet ételt, sütiket kóstolni, népzenét hallgatni, filmet nézni, még gyerekprogramok is vannak. A pontos program itt olvasható: http://bartokbelaboulevard.hu/. Úgyhogy tessék felkeredni ma meg holnap és ismerkedni kicsit a lengyelekkel:) 

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30300/pics/lead_800x600.jpg
fesztivál,útibeszámoló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?