A kert ősszel

Anera
A kert ősszel

A két hete az apukámnál töltöttem a hétvégét, készítettem pár fotót a mostohaanyám kertjében:)  Hogy lássátok honnan is jön a finomságok egy része, amiket a blogon is láttok. És minden teljesen bio, nincs permetezve. 

Sokszor felteszitek a kérdést, hogy honnan van ennyi időm főzni. Egyrészt nem is sok idő. A kakaspöri pl, amit itt is láttok, ugyan fő vagy két órát, de nem kell ott állni felette, van vele kb. negyedóra meló. Jó, ez a megöléssel, pucolással együtt több volt, de a piacon azért általában már tisztítva veszed meg:) Másrészt pedig, ami miatt fontosnak tartom, hogy én készítsek szinte mindent, az az egészség. A konzervek, készételek, szalámik, majonézek, stb rengeteg ízfokozót, térfogatnövelőt,e betűt, sót, cukrot ilyesmi tartalmaznak. Amit főzök, azok nem. Nincsenek is eü problémáim, gyönyörű a bőröm és remekül alszom:) Az ízkülönbségről nem is beszélve:) 

Koktélparik felfutva a kerítésre:)

Ilyen szárakon nőnek a kelbimbók. Ez már elérett ugyan egy kicsit:)

Csípős paprika, ezeket szokták szépen felfűzni:)

Egy másik fajta.

Én is felfűztem:)

A kelkáposzta csudaszép:) Főzeléket posztoltam is nemrég:)

Belőlük almatorta lesz nemsokára:)

Karalábé. Ugyan a képen nem látszik, de több, mint egykilós példány. Ebből felkockázva a fagyasztóba tettem:) Levesbe egész tavaszig ideális lesz.

A dísztök csak díszítésre való:)  A patiszont pedig meg is lehet tölteni:) A képen még Kántor van, aki már 17 éves, kicsit nehezen mozog, de még nagyon kis lelkes szeretetgombóc:) Bárhova megyek az udvarban sántikál utánam:)

De előről is megcsodálhatjátok:)

És persze vannak még macskák is, és Bütyi:) Itt reggelire várnak épp:)

A macskák előszeretettel lustálkodnak és napoznak:)

És nagyon szeretik egymást:)

Az érzékenyek ne nézzék tovább, mert most egy kakas pörköltté változása következik:) 

Mivel három kakas nem maradhat a baromfiudvarban kettőnek meg kell halnia. Az egyiket én választhattam ki, rá esett a választásom. Először elvágtuk a torkát, majd mehet rá a forró víz, hogy a tollai kijöjjenek.

Így néz ki megkopasztva:)

A feje Szőrmók zsákmánya lett. Ennél jobb fotót nem tudtam készíteni, mert erőteljes morgásba kezdett, amikor közeledtem hozzá:)

Hazaérve lefagyasztottam, ma lett az egyik feléből pörkölt:) A másik részéből leves lesz majd:)

Címkék: kert, útibeszámoló
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/30903/pics/lead_800x600.jpg
kert,útibeszámoló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?