Semmering

Anera
Semmering

A bakancslistámon szerepel az a tétel, hogy az összes világörökségi helyszínt végigjárni. Persze eddig is láttam már néhányat, de most tudatosan elkezdtem olyan helyekre utazgatni vagy tervbe venni, ami a világörökség része. Így egy szombati napon az ausztriai Semmering volt az úticél:)

És mivel kicsit több, mint 1050 van belőlük, bőven lesz írni valóm, és utazni valóm is, hiszen még csak 42-nél tartok:)

Semmeringben nem maga a település a világörökség része, hanem a Gloggnitzot Semmeringgel összekötő vasútvonal, amely csak 41 km hosszú, de rengeteg híd, alagút, völgyhíd található rajta, miközben csodaszép tájakon halad:)

Általában barátokkal vagy egyedül utazom, de most kivételesen utazási irodával mentem, mert elég szépen leárazták az utat, így végülis megérte, még ha akadtak is zavaró körülmények:)

Az első megálló Gloggnitz településen volt, ahol alapvetően a Lindt bolthoz vittek mintek, ahol egy órát álltunk. Amik persze finom csokik, biztos kapnak valami jutalékot érte:) Nyilván azért vettem én is, a fekete bonbon az egyik kedvencem:) De az idő nagy részében inkább sétáltam, van egy patak a településen, aminek a partja és környéke nagyon szép.

A folyón át a fák közé.

Utána végre felszálltunk a vasútra (a vonatjegy 10 euro), amiért alapvetően jöttünk. Nem túl hosszú, mindössze 40 km, de tényleg nagyon szép. Alagutak, völgyhidak, mesés kilátás. Méltán része a világörökségnek. De inkább nézzünk fotókat a kilátásról.

A vasútállomásról Maria Schutz településre és az ő, szerintem nem túl jelentős vagy szép barokk templomához mentünk.

Amikor belépsz és egyből láttod, hogy óh, ez barokk...:))

A település a fánkjáról is híres állítólag. Amúgy sima fánk, baracklevárral a közepén, szép nagy méretben:)

Az utolsó programpont egy többórás semmeringi városnézés volt. Ami némileg érthetetlen, hiszen különösebb látnivaló nincs a településen. Persze lehet sétálgatni a hegy oldalában, pazar a kilátás és szerencsére szép idő is volt. S sikerült egyedül maradni, s egy jó hosszú séta alatt kitisztitottam az agyacskámat:)

A település tele volt ilyen útszéli

A kirándulásról készült összes fotót itt találjátok. Még több fotót, receptet, útleírást, macskafotót találtok a facebook vagy insta oldalamon. Lájkoljatok:)

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/37205/pics/lead_800x600.jpg
alpok,semmering,útibeszámoló,világörökség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?