Hagyma-árpa leves

Egy különleges leves, árpával, kelkáposztával, sajttal:) Gondoltam megpróbálkozom valami újjal. És bejött:)
Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ág friss kakkukfű,6 dkg árpa, fél fej kelkáposzta, 2dl levesalaplé, egy csipet cukor, 10 dkg reszelt sajt, szeletelt kifli
Egy lábasban olivaolajon megüvegesítem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, a kakkukfüvet és a cukrot. Kicsit megpiritom, majd felöntöm a levessel és 3 dl vízzel. Egy másik lábosban megfőzöm az árpát és a kelkáposztát (az árpa kb. negyed óra alatt fő meg, a káposztát csak a végén 2-3 percre kell hozzáadni). Leszűröm és hozzáadom a leveshez.
A kiflit karikára vágom, megszórom sajttal és pár percre beteszem a sütőbe. A leves tetejére teszem tálaláskor.
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok