Vöröskő

Anera
Vöröskő

Az egyetemen a töri tanszék szervezett egy kirándulást Vöröskőre és Komáromba. Természetesen én sem hiányozhattam, hiszen ezeken a helyeken még nem voltam, két kiváló tanár is jött velünk, akik folyamatosan meséltek, na és persze elég olcsó volt:)

Kicsit kalandos úton, késéssel, benzinkúton adott interjúval, de lassan megérkeztünk Vöröskőhöz. Sajnos esett az eső, és koszos is volt a busz ablaka, így távolról nem tudtam róla fotót készíteni.

A vár ma Cseszte nevű településnél van, nem messze Pozsonytól. Hosszú évszázadokon át volt a Pálffy család tulajdonában, a hatalmas komplexum sziklára épült, szép nagy pince is van alatta. A legnagyobb kiállítási anyag szerintem a bútorzat, tényleg nagyon szépek is vannak benne:) Illetve rengeteg fegyver.

Látogatni azonban nem olyan egyszerű, mert csak csoportosan, idegenvezetéssel lehet. Mondjuk azt nem tudom, hogy hány fő számít csoportnak:) Magyar nyelvű leírást adtak, de idegenvezetés csak angolul és németül van. A belépő 8 euro/fő.

Hazafelé megálltunk a felvidéki és a magyarországi Komáromban is. Az erődöt csak kívülről néztük meg (egyszer majd leugrom oda is, írjon, akinek van kedve velem jönni:), utána pedig sétáltunk a városban.

És akkor jöjjenek a képek:) Az összes fotót szokás szerint a facebook oldalom láthatjátok:itt

Ezt a képet a Wikipédiáról loptam:)

Pávák is sétálgattak az udvaron.

a várudvar

Ez már Komárom

Hogy eszik az utazó gasztroblogger:) A kis termoszos ételhordóját viszi magával:)

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/37460/pics/lead_800x600.jpg
felvidék,útibeszámoló,vöröskő
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?