Szent Jakab kagyló

Anera
Szent Jakab kagyló

Egy csipetnyi luxus, Szent Jakab kagyló fokhagymás-petrezselymes vajban sütve.

Hozzávalók: Szent Jakab kagyló, vaj, petrezselyem,fokhagyma

A kagylóhoz annyira nem egyszerű hozzájutni itthon:) Leginkább fagyasztva lehet kapni, s ahol azt mondják friss, ott se vagyok meggyőződve arról, hogy tényleg friss és nem a fagyasztottat olvasztották ki:)) Én  ezeket a dolgokat a rozmar.hu-ról szoktam rendelni. Van rengeteg hal és egyéb hús is, házhoz is szállítják. Az egy kg kagyló (kisebb kiszerelés nincs) 11000 Ft.

Fűszervajban sütöm meg. Ez mindig van a fagyasztómban:) 20 dkg szobahőmérsékletű vajat összekeverek 4 gerezd kinyomott fokhagymával és egy csokor felaprított petrezselyemmel. Ezt fóliába teszem és henger alakúra formázom. Beteszem a fagyasztóba és ha szükség van rá, akkor egy-egy karikát csak levágok belőle:)

Az elkészítéshez: olvasszuk ki a kagylót hideg vizben. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és beleteszem a kagylókat. Egy-egy percig sütöm mindkét oldalát. Nem kell tovább, mert gumis lesz! Kiszedem őket egy tányérra, ráöntöm a serpenyőben maradt vajat. Friss bagettel tálalom. Italként a pezsgőt ajánlom hozzá, ha már luxuskodunk:) Ha lehet persze valamilyen palackban érlelt szárazat, nem valami édes tankpezsgőt:)

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/40968/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,gyors,kagyló,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?