Töltött kaliforniai paprika

A kicsi agyamban egy új étel született. A paprikába darált marhát, karfiolt és mozzarellát töltöttem.
Hozzávalók 2 nagyobb paprikához: 20 dkg darált marhahús, 15 dkg karfiol, 10 dkg mozzarella, só, bors, bazsalikom, fokhagyma.
A karfiolból nyilván nem lehet ilyen kicsi méretűt venni, de ez nem számít:) Ugyanis a maradékot is remekül fel lehet használni. A karfiolt rózsáira szedem, almaecetes vízben néhány percig főzöm, hogy még roppanós maradjon. Utána az aprítóba teszem és felaprítom. A botmixer nem jó, az pürésíti, ez így olyan állagú lesz, mint a rizs. Fontos, hogy ne főzd túl! A maradék karfiolt zacskókba teszem és mehet a fagyasztóba, később pl. remek leveshez vagy rántottához.
A marhát egy kis szőlőmagolajon átsütöm, sózom, borsozom és hozzáteszek egy gerezd kinyomott fokhagymát. A mozzarellát is felkockázom és mindent összekeverek. Beletöltöm a kicsumázott paprikába, a tetejére is teszek sajtot. Egy tálba rakom és addig sütöm, amig a paprika héja kezd elválni, a sajt pedig megpirult a tetején.
Egy remek, egészséges ebéd vagy vacsora:) Ha túl száraznak találod, akkor egy kis tejföllel le lehet önteni.
Hozzászólások
Hozzászóláshoz először be kell jelentkezned vagy regisztrálj!
Belépek Regisztrálok